Vapaaehtoistyö

Qstock 2018 vapaaehtoistyö – haku käynnissä 3.6.2018 asti

Tervetuloa tutustumaan Qstockin vapaaehtoistyöhön.
Haluamme vielä kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa aiempien vuosien Qstockeja!

Tältä sivulta löytyy tarpeellista tietoa Qstockista, festivaalityöskentelystä sekä sivun lopussa on linkki hakulomakkeeseen. Mikäli kiinnostuit vapaaehtoistyöstä Qstockissa, tutustuthan huolellisesti ohjeisiin ennen kuin täytät hakulomakkeen. Valtaosaan työtehtävistä vaadimme 18 vuoden ikää, mutta joitakin tehtäviä voivat tehdä myös alle 18-vuotiaat huoltajan luvalla. Hakeminen tapahtuu siis täyttämällä ja lähettämällä vapaaehtoistyöntekijähakulomakkeen.

Mikä on Qstock?

Qstock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, jota on järjestetty vuodesta 2003. Festivaali pidetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Oulun Kuusisaaren ja Raatin saaren alueilla. Musiikkikattaus festarilla on laaja aina paikallisesta musiikista suuriin kansainvälisiin artisteihin. Festivaaleilla käy viikonlopun aikana enimmillään 32 000 festivaalivierasta, joten vapaaehtoisia opastajia ja avustajia tarvitaan monenlaisiin tehtäviin.

Mitähän se vapaaehtoistyö on?

Vapaaehtoistyöntekijänä osallistut festivaalin järjestämiseen omalla työpanoksellasi. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen ei vaadi erityisosaamista tai tiettyä koulutusta. Vapaaehtoistyö lähtee jokaisen omasta motiivista ja tahdosta, siitä ei makseta palkkaa. Saat kuitenkin mahtavan tilaisuuden kerätä ainutlaatuisia kokemuksia, tapaat uusia mielenkiintoisia ihmisiä, opit uusia asioita ja olet tärkeä pyörä suuren kokonaisuuden, eli festivaalin, onnistumisessa. Lisäksi saat Qstockin t-paidan työpaidaksi, ruokalipun työaikana, työtehtäväsi määrittelemän työntekijärannekkeen festarialueelle, sekä tietenkin arvokasta työkokemusta, josta saat festivaalin jälkeen vapaaehtoistyötodistuksen!
Qstockissa jokaisella vapaaehtoistyöntekijällä on oma toimenkuva ja kaikki työt ovat yhtä tärkeitä.

Mitä en saa tehdä?

Alkoholin vaikutuksen alaisena tai krapulassa töissä oleminen on kielletty. Tällainen käytös johtaa siihen, että sinut poistetaan festivaalialueelta etkä voi enää työskennellä Qstockissa jatkossa. Häiritsevä käyttäytyminen myös työajan ulkopuolella voi johtaa poistamiseen festarialueelta, vaikka olisitkin vapaaehtoistyöntekijä.

Huumeiden tuominen alueelle on ehdottomasti kaikissa olosuhteissa kielletty!

Työskentelyajat?

Eri työtehtävissä työajat vaihtelevat, mutta perusperiaatteet ovat seuraavat:

Festivaalipäivien työtehtävissä täysi-ikäiset työskentelevät 2 x 7 h, eli kahtena päivänä 7 tuntia / päivä. Alle 18-vuotiaat työskentelevät 2 x 5 h, eli kahtena päivänä 5 tuntia / päivä.
Ennakkoon suoritettavissa työtehtävissä täysi-ikäiset työskentelevät 3 x 7 h, eli kolmena päivänä 7 tuntia / päivä. Alle 18-vuotiaat työskentelevät 3 x 5 h, eli kolmena päivänä 5 tuntia / päivä.

Lisäksi jokaiseen työtehtävään kuuluu festivaalin purkaminen noin 3 tuntia, joka suoritetaan työtehtävästä riippuen joko työtehtävien yhteydessä tai festivaaliviikon sunnuntaina.

Rakennusviikolla ja festivaaliaikana toisilla työpisteillä saatetaan tarvita paljonkin työvoimaa, kun taas toiset hiljenevät. Tästä syystä työvoiman siirtely pisteiden välillä on mahdollista, joten varauduthan tähän.

Joissakin työtehtävissä on mahdollista tehdä pidempiä vuoroja. Mikäli sinut valitaan haastatteluun, voit halutessasi tiedustella asiasta haastattelijaltasi.

Hakemus

Täytä hakemus huolellisesti. Mitä enemmän tietoja annat itsestäsi, sitä paremmin voimme sijoittaa sinut sinulle sopivaan työpisteeseen. Täytä myös vapaa sana -kentät ajatuksella. Voit lukea eri työnkuvista hakemuslomakkeen sivulta ja valita mieleisiä työvaihtoehtoja. Valitsemme vapaaehtoiset tehtäviin kokemuksen ja hakijan kiinnostusten perusteella. Arvostamme asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja. Mikäli katsomme, että sopisit Q-tiimiin, kutsumme sinut haastatteluun, jossa käymme yhdessä läpi vapaaehtoistyöhön liittyviä asioita ja kysymyksiä. Jos työnkuva kuulostaa edelleen mukavalta, kirjoitetaan vapaaehtoistyösopimus. Pyrimme siihen, että jokainen pääsee mieleiseensä työpisteeseen. Lisäinfoa vapaaehtoistyöstä saat valintaprosessin edetessä.

Mikäli kysyttävää ilmenee jo tässä vaiheessa, ota yhteyttä sähköpostilla
Johanna Snellman
johanna.snellman @ qstock.fi

Hakuaika ja haastattelutilaisuus

Hakuaika vapaaehtoistyöhön loppuu 3.6.2018 ja ensimmäinen haastattelutilaisuus järjestetään seuraavalla viikolla vko 23. Kutsut haastattelutilaisuuteen pyritään lähettämään viikkoa aikaisemmin, jolloin selviää myös alustava työpisteesi ja vastuuhenkilösi, kenestä tulee sinun tärkein kontaktisi ennen festivaalia ja festivaalin aikana. Pyrimme täyttämään kaikki paikat ensimmäisessä haastattelussa, mutta mikäli paikkoja jää vielä avoimeksi järjestämme lisähaun ja toisen haastattelutilaisuuden kesäkuun lopulla. Tästä tilaisuudesta lähetämme kutsut erikseen.

SIIRRY TÄSTÄ TÄYTTÄMÄÄN VAPAAEHTOISTYÖLOMAKE

© 2017 QSTOCK • ALL RIGHTS RESERVED design: NTRNZ Media
WordPress Lightbox