fbpx

Festivaalialueen aukioloajat:

PE 29.7. klo 12.30–01.00

LA 30.7. klo 11.30–01.00

 

Alueen tarkka osoite: Raatintie 4, 90100 Oulu

 

Ennen pääportteja sijaitsevat narikka ja ranneketeltta, jotka aukeavat molempina päivinä tuntia ennen porttien aukioloaikaa. Huomioithan, että porttien läheisyyteen ei voi jättää pyöriä tai sähköpotkulautoja, ainoastaan Lammassaaren pyöräparkkiin. Pääportista sekä Pikisillan porteista pääsee sisään vain rannekkeella, jonka jälkeen tehdään sisääntulotarkastus. Mikäli aiot vaihtaa rannekkeen Pääporttien vieressä sijaitsevalla ranneketeltalla, saavu Linnansaaren tai Merikosken siltojen kautta alueelle. Huomioithan, että narikkamme sijaitsee Linnansaaressa. Voit itse ehkäistä jonojen syntymistä mm.:

  • vaihtamalla lippusi rannekkeeseen ennakkoon
  • saapumalla alueelle hyvissä ajoin
  • jättämällä kielletyt tavarat kotiin tai narikkaan

Jos näistä varotoimenpiteistä huolimatta kuitenkin juutut hetkeksi jonoon, muista säilyttää turvaväliä ja hyvä festarimieli!

 

Rannekkeet

Festivaalialueelle pääsee sisään ehjällä ja oikean päivän festivaalirannekkeella. Rannekkeella pääsee poistumaan festivaalialueelta ja palaamaan saman päivän aikana. Ostamasi perjantain, lauantain tai kahden päivän lipun voit vaihtaa ennakkoon rannekkeeseen Qstock-viikolla tiistaista alkaen 26.- 28.7.2022 useissa eri pisteissä Oulun keskustassa. Lipun voi vaihtaa rannekkeeksi myös festivaaleille saapuessa rannekkeenvaihtopisteellä pääporttien välittömässä läheisyydessä.

Yhden ja kahden päivän VIP-liput voi vaihtaa ennakkoon ravintola Amarillon alakerrassa ja festivaalipäivinä Raatin uimahallin toisessa kerroksessa, festivaalialueen välittömässä läheisyydessä. Liput kannattaa vaihtaa etukäteen, niin vältät jonottamisen festaripäivinä. Lisää tietoa rannekkeenvaihtopisteistä aukeaa rannekkeet-sivulle heinäkuussa.

Ranneketeltta pääporttien vieressä

Festivaalipäivinä sinua palvelee pääporttien vieressä ranneketeltta, jossa voit vaihtaa lippusi rannekkeeksi.

Pe 29.7. klo 11.30–23.30 

La 30.7. klo 10.30–23.30

Teltalla vaihdetaan myös alle 10-vuotiaiden (31.7.2012 ja sen jälkeen syntyneet) ilmaiset juniorirannekkeet sekä avustajarannekkeet. Alle 10-vuotiaille taataan junioriranneke festivaalille lipun ostaneen aikuisen seurassa. Lipun ostaneen aikuisen mukana festivaalialueelle pääsee kaksi alle 10-vuotiasta lasta. Ikä todistettava.

Avustettavalla tulee olla mukana Qstock-lippu tai jo vaihdettu ranneke. Avustajan tarve tulee todistaa lääkärintodistuksella tai muulla virallisella dokumentilla, josta ilmenee avustajan tarve, tällaisia dokumentteja ovat mm.:

  • EU:n Vammaiskortti, jossa on A-merkintä
  • Lääkärintodistus
  • Näkövammaisten keskusliiton jäsenkortti (haitta-aste yli 65%)
  • Lääkärintodistus, josta ilmenee, että näkövamman haitta-aste on yli 65%

Eläkeläisten Enemmän Elämää! -rannekkeet on myyty ennakkoon Liikuntakeskus Hukassa. Eläkeläisyys todennetaan eläkeläistodistuksella festivaalialueen rannekkeentarkistusporteilla. 

 

Narikka

Pe 29.7. klo 11.30–01.30

La 30.7. klo 10.30–01.30

Narikka sijaitsee Linnansaaressa ennen alueen pääportteja. Tässä vaiheessa on jo hyvä huomioida turvallisuusohjeista, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Sallitut ja kielletyt esineet löydät täältä. Narikkamaksu on 4 € sisään tullessa ja 4 € aina narikalla käytäessä. Narikassa käytössä ainoastaan mobiili- ja korttimaksu.

Narikkaan saavuttaessa ostat narikkapoletin, poletti toimii maksuvälineenäsi narikassa ja polettia vastaan saat narikkalapun ja jättää kantamuksesi narikkaan. Narikassa käydessä tulee näyttää narikkalappua. Voit ostaa kerrallaan useamman poletin käyntejä varten, poletti toimii ”maksuvälineenäsi” narikassa. Poletti helpottaa ja nopeuttaa narikassa toimimista. Poletteja voit ostaa myös festivaalialueen infopisteeltä, infopisteellä käy vain kortti- ja mobiilimaksu. Ostettuja yli jääneitä poletteja ei voi palauttaa.

VIP-portti

VIP-asiakkailla on pääporttien lisäksi oma sisäänkäynti, jonne kuljetaan Raatin uimahallin eteläpäädystä kaupungin puolelta. VIP-asiakkaille on oma narikka VIP-alueelle vievän check in -pisteen luona Raatin uimahallin toisessa kerroksessa. Alue on K-18. Lisää VIP-alueen palveluista aukeaa nettisivuille lähiaikoina.

Vieraiden check-in

Check in -piste on tarkoitettu nimilistan kautta saapuville festivaalivieraille sekä musiikki- ja media-alan edustajille. Passi/ranneke lunastetaan check in -pisteeltä henkilöllisyystodistusta näyttämällä. Tänä vuonna festivaalialueen check in -pisteelle Raatin stadionin eteläpäädystä kaupungin puolelta, uimahallin toisesta kerroksesta. Opasteet näyttävät oikean reitin. Lue lisää check in -pisteen aukioloajoista ym. Vieraat-sivulta.

Löytötavarat

Löytötavarat sekä narikkaan jääneet tavarat säilytetään festivaalialueella lauantaiyöhön klo 01.30 saakka, jonka jälkeen ne ovat noudettavissa Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalveluilta Oulussa osoitteesta Tehtaankatu 1, 90130 Oulu (Raksilan Marketit, Salen talo, 2. kerros). Puh. 0600 550 094 (2€/min+pvm).

Perjantaina narikkaan jääneitä tavaroita voit vielä tiedustella narikasta lauantaina. Infopisteestä voit kysellä muita alueella hukkuneita tavaroita, kunnes myös ne siirretään lauantaiyön jälkeen Löytötavarapalveluiden haltuun. Sunnuntaina alueelta haravoidaan kaikki loput löytötavarat ja ne toimitetaan viimeistään maanantaina iltapäivällä Löytötavarapalveluihin.
Palvelu perii säilytyksestä maksun, joten muista hakea omat tavarasi ennen kuin lähdet alueelta!

Löytötavarapalveluiden aukioloajat Qstock-viikolla:
Ma – Pe klo 12-17 | La 11-15 | Su 10-13

Info ja VIP-info

Infopiste sijaitsee festivaalialueella Kuusisaaren ja Raatin kulun keskeisellä paikalla, Koomalavan läheisyydessä. Infosta saat tietoa kaikesta festivaaleihin liittyvästä: ohjelma-aikatauluista, paikallisliikenteestä, löytötavaroista jne. Sateen yllättäessä tai korvia kuumottaessa voit ostaa infopisteeltä korvatulppia tai sadetakkeja. Infopiste myy lisäksi drinkki- ja ruokalippuja.

VIP-info

Myös VIP-alueella sijaitsee infopiste, jonka työntekijät ovat varustautuneet festivaalialueeseen ja sen palveluihin liittyvällä tietoudella! Pisteeltä voit ostaa drinkki- ja ruokalippuja.

Puhelinten latauspiste

Onko akku lopussa? Infopisteen läheisyydessä sijaitsee DNA:n latauspiste. Voit jättää huoletta puhelimesi lataukseen lukolliseen kaappiin.

Esteettömyys

Pyörätuolikorokkeet
Päälavan, Kaleva-lavan, Sirkusteltan ja Rytmirannan miksaustornien vieressä sijaitsevat pyörätuolikorokkeet. Korokkeelle kulku tapahtuu aina sallitun alueen kautta. Opastekyltit näyttävät oikean reitin.

Festivaalialueella on paljon asfaltoituja pääväyliä, jotka helpottavat kulkemista. Kuusisaaren alue on pääsääntöisesti kohtuu tasaista nurmialuetta. Päälavan pyörätuolikorokkeelle kulku on Raatin harjoituskentän kumimattoja tai tekonurmea pitkin.

Esteetön WC 
Lähes jokaisella WC-alueella on esteettömät WC:t. Kuusisaaren VIP-alueella ei ole esteetöntä WC:tä, mutta esteetön WC löytyy aivan viereiseltä WC-alueelta. NMKY talon läheisyyteen on sijoitettu esteetön WC, jossa on eteistilana teltta helpottaakseen WC:ssä toimimista antaen lisätilaa. 

Vessapassi
Meillä käy vessapassi! Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Vessapassi-tarra WC:n ovessa toimii viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että Vessapassia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus ja näin ollen etuoikeus päästä jonon ohi Vessapassi-tarralla merkittyyn vessaan. Myös WC-alueille on sijoitettu kylttejä, jotka kertovat Vessapassin olevan käytännössä koko WC-alueella.

Anniskelu (K-18)

Festivaalialueella on kolme Qstockin anniskelualuetta: Päälavan ja Koomalavan välisellä kentällä, Rytmirannan ja Kaleva-lavan välisellä viheriöllä ja Sirkusteltan alueella.

Juomien osto anniskelualueella toimii panttiperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että voit juoman nautittuasi lunastaa siitä pantin takaisin panttipisteeltä, Qstockin anniskelupisteen tiskillä tai vaihtaa tölkin uuteen, jolloin pantti vähennetään seuraavasta ostostasi. Anniskelualueilla on erilliset panttipisteet johon tölkin voit palauttaa. Tölkkejä voi palauttaa kerrallaan max. 5 kpl. Huom! Tämä ei koske vesi- tai virvokepulloja (hinta ei sisällä panttia).

HOX! Omat alkoholijuomat voit jättää festivaalin ajaksi narikkaan, sillä niiden tuominen festivaalialueelle on kielletty. Myös Linnansaaren narikka-alueella omien alkoholijuomien nauttiminen on kielletty.

Huomioithan, että festivaali suosii kortti- ja mobiilimaksamista, eikä anniskelualueilla käy käteinen. Anniskelualueilta voit ostaa myös sadetakkeja ja korvatulppia.

Maksutavat

Huomioithan, että festivaali suosii kortti- ja mobiilimaksamista, eikä anniskelualueilla käy käteinen. Qstockin anniskelualueilla juomien pantti palautetaan suoraan maksukortille, pantin palautumisessa menee n. kaksi pankkipäivää.

Kunnioitathan jokaisen omaa tilaa ja yksityisyyttä

Festivaalilla on häirintätilanteille nollatoleranssi – jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen myös festivaaliolosuhteissa. Lievissä häirintätilanteiden sattuessa kerro häiritsevälle osapuolelle asiallisesti, minkälaisen käyttäytymisen koet ikävänä. Mikäli koet tulevasi edelleen häirityksi tai ahdistelluksi, ota heti tilanteen sattuessa yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan. Järjestyksenvalvojalla on oikeus puuttua perustellusti tilanteeseen. Myös ensiapupisteen Acuutti Apu ry:n koulutettu henkilökunta on paikalla sinua varten, mikäli koet tarvetta jutella jälkikäteen mahdollisesta häirintätilanteesta. Tärkeintä on kuitenkin kertoa asiasta juuri tilanteen sattuessa mahdollisimman nopeasti henkilökunnalle, jotta tilanteeseen voidaan puuttua.

Liikennejärjestelyt

Qstock-viikkojen aikana pe 22.7.- ke 3.8.2022 festivaalialueella ja sen läheisyydessä liikkuu paljon työkoneita. Noudatathan erityistä varovaisuutta sekä pyörä- että autoteillä.

KEVYEN LIIKENTEEN KIERTOREITIT KÄYTÖSSÄ MA 25.7. KLO 11.00 – MA 1.8. KLO 12.00

Kevyen liikenteen väylä Toivoniemen ja Kuusisaaren välillä suljetaan maanantaina 25.7. klo 11.00 alkaen ja reitti avataan seuraavana maanantaina 1.8. klo 12.00. Opasteet näyttävät hyvissä ajoin reitin tapahtuma-alueen kiertämiseksi.

 

PIKISAARI

Qstock-viikonloppu sulkee Kuusisaaren sekä Raatin harjoituskenttää ympäröivät tiealueet festivaaliviikon ajaksi. Kulku Pikisaareen tapahtuu festivaaliviikolla 25.7. – 1.8. vain Tuiran suunnasta. Pikisaaren liikenne ohjataan torstaista 28.7. alkaen kulkemaan kevyen liikenteen väylän kautta. Kulku palautuu normaaliksi 1.8. klo 12.00 mennessä.

 

RAATIN PARKKIALUEET

Raatin uimahallin parkkialue on vuokrattu Qstockin käyttöön 22.7. – 4.8. ja Raatintien varressa sijatsevat Lohipadonniemen sekä venesataman parkkialueet 27.7. – 31.7. väliseksi ajaksi. Tällöin pysäköinti näillä parkkialueilla ainoastaan Qstockin henkilökunnalla.

 

Opasteet ja liikenteenohjaajat ohjaavat poikkeusreiteille koko festivaaliviikon ajan.

Qstockin mobiiliapplikaatio

Lataa Qstock puhelimeesi! Sovelluksen saat haltuun Play Kaupasta ja Apple Storesta. Sovelluksesta löydät, festivaalialueen kartat, ohjelman, aikataulun ja muita hyödyllisiä infoja samasta paketista! Voit myös koota oman aikataulusi sovellukseen. Lataa ja avaa sovellus ennen festivaaleille saapumista!📲