QSTOCK TUO MUUTOKSIA LIIKENNEJÄRJESTELYIHIN – RANNEKKEENVAIHTO ALKAA TIISTAINA

Ensi viikonlopun Qstockin ajaksi Raatin stadionin muurin viereen kevyen liikenteen väylälle pystytetään tilapäinen taksitolppa. Samalla Merikosken siltojen nopeusrajoitus alennetaan 30 kilometriin tunnissa ja pysähtyminen tien vastakkaiselle puolelle kielletään. Toimenpiteet on tehty yhteistyössä poliisin, lupaviranomaisten ja taksipalveluiden kanssa Pohjois-Suomen suurimman festivaalin yleisön turvallisuuden takaamiseksi.

“Pyörien jättäminen stadionin muurin seinustalle on kielletty, jotta kavennettu pyörätie ei mene tukkoon. Pyörille paras paikka on Linnansaaren pyöräparkki, joka on valvottua aluetta”, Qstockin venuekoordinaattori Anna Lanas tähdentää.

Yhtä lailla Qstockin rakennus- ja purkutyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin festivaalialueella. Raatintien Toivoniemen puoli on jo pois yleisestä käytöstä. Samoin kevyen liikenteen väylä Raatista Toivoniemeen on suljettu.

Raatin liikuntakeskuksen asiakaspysäköinti on puolestaan siirretty venesataman parkkipaikalle, kunnes uimahalli ja stadion suljetaan keskiviikkona. Kokonaan muulta liikenteeltä Raatti suljetaan torstaina, mutta Pikisaareen pääsee edelleen venesataman kevyen liikenteen väylää pitkin. Uimahallin edustan ahtauden takia kulku Raattiin ja Pikisaareen on koko viikon nimenomaan Tuiran suunnasta.

Alueita pidetään suljettuina vain tarvittavan ajan, ja Raatin toiminta palaa normaaliksi vaiheittain. Ensi maanantaina liikenne alkaa jo olla normaalissa uomissaan. Alueella liikkuvia kehotetaan kuitenkin edelleen varovaisuuteen, sillä raskaita työkoneita on liikkeellä tiistaihin saakka.

Lue lisää ja katso kartta Liikennejärjestelyt-sivulta ja Kalevan verkko-uutisista täältä.

Qstockin rannekkeenvaihto eri vaihtopisteissä alkaa huomenna tiistaina. Rannekkeenvaihdosta tarkemmin Rannekkeet-sivulta.

Qstockiin on jäljellä enää pieni määrä kahden päivän lippuja. Festivaalijärjestäjä suosittelee lippujen ostamista ainoastaan Ticketmasterilta virallisten myyntipisteiden kautta. Esille on jo tullut epäilyjä väärennetyistä tai kopioiduista lipuista.

-Q-