LOPPUUNMYYTY QSTOCK VIETIIN LÄPI AURINKOISISSA MERKEISSÄ

Uuden yleisöennätyksen tehnyt Qstock vietiin onnistuneesti läpi helteisessä säässä. Tapahtuma keräsi 35 000 juhlijaa kahden päivän aikana ja oli loppuunmyyty jo kuudetta kertaa peräkkäin.

Muutamien aluejärjestelyjen ansiosta aiempaa suurempaa kävijämäärää ei juuri huomannut. Raatin ja Kuusisaaren välisen kävelysillan leventäminen esimerkiksi auttoi yleisön liikkumista festivaalialueella merkittävästi.

Sisääntulotarkastukseen muodostui hetkellisesti jonoa isojen yleisöjoukkojen saapuessa alueelle tiettyjen suosikkiartistien keikoille. Perjantaina narikka ruuhkautui kiireisimpään aikaan, mutta lauantaina asiaan reagoitiin lisäämällä henkilökuntaa ja linjaamalla, että ainoastaan Qstock-rannekkeelliset saavat käyttää narikkaa.

Ensiapua festivaaleilla järjestävän Acuutti-apu ry:n mukaan helle ei juurikaan vaikuttanut festivaalikansan hyvinvointiin. Ihmiset olivat selvästikin varautuneet kuumuuteen ja muistaneet juoda riittävästi vettä.

Suurempia järjestyshäiriöitä hyväntuulisena tapahtumana tunnetussa Qstockissa ei ollut tälläkään kertaa.

Festivaalin mojovin yllätys osui lauantai-iltaan, kun entiset ja nykyiset Oulun Kärppien pelaajat nousivat Kanada-maljan kanssa päälavalle yhdysvaltalaisen Bad Religionin suurimman hitin Punk Rock Songin soidessa. Yhtyeen laulaja Greg Graffin tunnetaan armottomana jääkiekon ystävänä, ja hän pääsikin lauantaina aamujäille muutaman Kärppä-pelaajan kanssa.

Qstock järjestetään taas 26.-27.7.2019!

-Q-