Vapaaehtoistyö

Qstock 2017 vapaaehtoistyö – haku päättynyt, peruutuspaikkoja tarjolla!

Tervetuloa tutustumaan Qstockin vapaaehtoistyöhön.
Haluamme vielä kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa aiempien vuosien Qstockeja!

Sivulta löytyy tarpeellista tietoa Qstockista, festivaalityöskentelystä sekä sivun lopussa on linkki hakulomakkeeseen. Mikäli kiinnostuit vapaaehtoistyöstä Qstockissa, tutustuthan huolellisesti ohjeisiin ennen kuin täytät hakulomakkeen. Valtaosaan työtehtävistä vaadimme 18 vuoden ikää, mutta joitakin tehtäviä voivat tehdä myös alle 18-vuotiaat huoltajan luvalla. Hakeminen tapahtuu siis täyttämällä ja lähettämällä vapaaehtoistyöntekijähakulomakkeen.

Mikä on Qstock?

Qstock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, jota on järjestetty vuodesta 2003. Festivaali pidetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Oulun Kuusisaaren ja Raatin saaren alueilla. Musiikkikattaus festarilla on laaja aina paikallisesta musiikista suuriin kansainvälisiin artisteihin. Festivaaleilla käy viikonlopun aikana enimmillään 32 000 festivaalivierasta, joten vapaaehtoisia opastajia ja avustajia tarvitaan monenlaisiin tehtäviin.

Mitähän se vapaaehtoistyö on?

Vapaaehtoistyöntekijänä osallistut festivaalin järjestämiseen omalla työpanoksellasi. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen ei vaadi erityisosaamista tai tiettyä koulutusta. Vapaaehtoistyö lähtee jokaisen omasta motiivista ja tahdosta, siitä ei makseta palkkaa. Saat kuitenkin mahtavan tilaisuuden kerätä ainutlaatuisia kokemuksia, tapaat uusia mielenkiintoisia ihmisiä, opit uusia asioita ja olet tärkeä pyörä suuren kokonaisuuden, eli festivaalin, onnistumisessa. Lisäksi saat Qstockin t-paidan työpaidaksi, ruokalipun työaikana, työtehtäväsi määrittelemän työntekijärannekkeen festarialueelle, sekä tietenkin arvokasta työkokemusta, josta saat festivaalin jälkeen vapaaehtoistyötodistuksen!

Qstockissa jokaisella vapaaehtoistyöntekijällä on oma toimenkuva ja kaikki työt ovat yhtä tärkeitä.

Mitä en saa tehdä?

Alkoholin vaikutuksen alaisena tai krapulassa töissä oleminen on kielletty. Tällainen käytös johtaa siihen, että sinut poistetaan festivaalialueelta etkä voi enää työskennellä Qstockissa jatkossa. Häiritsevä käyttäytyminen myös työajan ulkopuolella voi johtaa poistamiseen festarialueelta, vaikka olisitkin vapaaehtoistyöntekijä.

Huumeiden tuominen alueelle on ehdottomasti kaikissa olosuhteissa kielletty!

Työskentelyajat?

Nyrkkisääntö on, että jokainen vapaaehtoistyöntekijä työskentelee 2 x 7 h, eli kahtena päivänä 7 tuntia / päivä. Lisäksi jokaiseen työtehtävään kuuluu festivaalin purkaminen noin 3 tuntia, joka suoritetaan työtehtävästä riippuen joko työtehtävien yhteydessä tai festivaaliviikon sunnuntaina. Eri työpisteissä käytännöt ovat työn luonteesta johtuen erilaisia ja esimerkiksi rakennusviikolla työskentelevien työaika on eri. Työkuorma jokaisessa työtehtävässä on kuitenkin samanlainen.

Rakennusviikolla ja festivaaliaikana toisilla työpisteillä saatetaan tarvita paljonkin työvoimaa, kun taas toiset hiljenevät. Tästä syystä työvoiman siirtely pisteiden välillä on mahdollista, joten varauduthan tähän.

Hakemus

Täytä hakemus huolellisesti. Mitä enemmän tietoja annat itsestäsi, sitä paremmin voimme sijoittaa sinut sinulle sopivaan työpisteeseen. Täytä myös vapaa sana -kentät ajatuksella. Voit lukea eri työnkuvista hakemuslomakkeen sivulta ja valita mieleisiä työvaihtoehtoja. Valitsemme vapaaehtoiset tehtäviin kokemuksen ja hakijan kiinnostusten perusteella. Arvostamme asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja. Mikäli katsomme, että sopisit Q-tiimiin, kutsumme sinut haastatteluun, jossa käymme yhdessä läpi vapaaehtoistyöhön liittyviä asioita ja kysymyksiä. Jos työnkuva kuulostaa edelleen mukavalta, kirjoitetaan vapaaehtoistyösopimus. Pyrimme siihen, että jokainen pääsee mieleiseensä työpisteeseen. Lisäinfoa vapaaehtoistyöstä saat valintaprosessin edetessä.

Mikäli kysyttävää ilmenee jo tässä vaiheessa, ota yhteyttä sähköpostilla
Johanna Snellman
johanna.snellman @ qstock.fi

Hakuaika ja haastattelutilaisuus

Haastattelutilaisuudet on pidetty – Peruutuspaikkoja voi hakea lähettämällä lomakkeen.

SIIRRY TÄSTÄ TÄYTTÄMÄÄN VAPAAEHTOISTYÖLOMAKE

© 2017 QSTOCK • ALL RIGHTS RESERVED design: NTRNZ Media
WordPress Lightbox